Sunday, 20 June 2010

Dancing stripes

Vapaapäivä, jonka olen viettänyt antoisasti ompelukoneen kanssa ja tällä kertaa olen saanut jotain valmistakin. :) Löysin tämän kankaan joskus aikoja sitten Eurokankaan tilkkulaatikosta enkä silloin vielä tiennyt mitä siitä tulisin tekemään. Keväällä kuitenkin muistin tämän kankaan olemassaolon ja siitä asti päässäni on muhinut idea söpöstä raidallisesta kauluspaidasta:

Luultavasti vaikeimpia materiaaleja, joita olen ommellut. Varsinkin kankaan leikkaaminen oli yhtä tuskaan, sillä matsku valuu ja liikehtii kaavojen alla, joten raitojen kohdistamisessa sai käyttää rutkasti aikaa.

Edessä on piilonapitus sekä tavallinen napitus. Rinnan alla kulkee koristeleikkaukset.

Kuvissa esiintyy myös uusi sovitusnukkeni. Helpottaa älyttömästi työstämistä.

Pitkästä aikaan olen tyytyväinen tuotokseeni ja nyt on taas uutta inspiraatiota ja innostusta jatkaa eteenpäin. Huomenna olisikin tarkoitus lähteä etsimään punaiseen kellohameeseen kangasta.

2 comments:

  1. Oi, kunpa miekin osaisin ommella! Ei tällasia saa pistää näytille, aiheutat tällasille puuvillaa silkiksi luuleville taviksille katumuksen tunteita siitä, ettei koskaan oo jaksanut panostaa ala- ja yläasteen pakollisiin kässäntunteihin :D

    Oon muuten miettinyt noita mallinukkeja. Siis onko ne sellasia, että saa ikäänkuin 'säädettyä' siihen omat (tai sen, kelle ommellaan) mitat ja sitte siihen kursitaan noita kankaita kokoon nuppiksilla, riisutaan ja ommellaan? Saako tolla ihan sentintarkasti muokattua mallin vyötärönkin oikeaan kokoon? o.O Olinpas sekava...

    ReplyDelete
  2. Jep, mallinuket on parhautta, sillä silloin vaatteita voi nimenomaan valmistaa kaavoihin kangistumatta muotoilemalla kankaita kiinni nuken päälle :) Tähän nukkeen saa ympärysmitat sentin tarkasti (ry, vy, ly, ky)

    ReplyDelete